Cercar en aquest blog

Compte enrere

13 d’abr. 2019

firemen

On October 1 2017, during the referendum, firemen were active in many polling stations, attempting to prevent the Spanish police from injuring voters, and later issuing a statement deploring their violence. They were publicly acclaimed in later days. The Spanish authorities took careful note and now, 18 months later, three firemen are being investigated by a Girona court at the behest of the Spanish police.
Click here if need be to access the whole text.

It may be a coincidence, but this comes just days after a Spanish policeman testified before the Supreme court and gave a lurid account of an incident involving the local firemen. Here are translations of some texts on the subject.

https://www.ara.cat/comarquesgironines/Investiguen-tres-bombers-Girona-octubre_0_2213178910.html

Investiguen tres bombers de Girona pels fets del 2 d’octubre del 2017

El jutjat d’instrucció 2 de Girona ha ordenat requisar l’ordinador i un mòbil del parc

Girona 10/04/2019 17:49

Continua el degoteig d’investigats relacionats amb el referèndum i les protestes posteriors a l’1 d’Octubre. La conselleria d’Interior va rebre dilluns un requeriment del jutjat d’instrucció 2 de Girona en què ordenava requisar l’ordinador i el telèfon mòbil del cap de torn del Parc dels Bombers de Girona, i informava que hi ha tres bombers investigats. Una ordre, sol·licitada per la Guàrdia Civil, que el departament ha fet efectiva aquest matí, quan s’ha personat al parc i s’ha endut el material informàtic i telemàtic que demanava l’escrit judicial.

De fet, en aquest document especificava que la Guàrdia Civil havia sol·licitat al jutjat registrar els despatxos dels tres bombers investigats, però que el jutge només va acceptar requisar el material. Els tres investigats són els bombers que eren els responsables del Parc de Bombers de Girona el 2 d’octubre del 2017. Tots tres estan citats a declarar el 12, el 16 i el 20 de juny.

Aquell dia, i segons va relatar un agent de la Guàrdia Civil el 28 de març al judici del Procés, un comboi d’uns 15 vehicles de bombers va passar per davant de la Comandància de Girona amb les llums posades i fent sonar les sirenes i els clàxons. Segons va explicar davant el Tribunal Suprem, els bombers els van fer “gestos ensenyant el dit del mig, picant-se a la cara com dient que érem uns barruts i amb els polzes cap a avall”, i els van cridar “Feixistes, fills de puta i covards!”

Un extrem que neguen fonts dels bombers que estaven presents el 2 d'octubre i que asseguren que “en cap moment se’ls va insultar o fer cap gest amb els dits”, i diuen que només eren “cinc vehicles”.

D’altra banda, fonts de la conselleria d’Interior han assegurat que estan “plenament tranquils” perquè tenen “total confiança en l’honorabilitat dels bombers”.

...ooo000ooo...

https://www.regio7.cat/arreu-catalunya-espanya-mon/2017/10/02/bombers-generalitat-condemnen-violencia-policial/436808.html

Els Bombers de la Generalitat condemnen la violència policial exercida «contra la població de Catalunya»

El cos dona el seu suport als ferits per les càrregues de la Guàrdia Civil i la policia espanyola en la jornada del referèndum

acn 02.10.2017 | 16:42


...ooo000ooo...

https://www.gerio.cat/noticia/303928/mes-4.000-gironins-aclamen-els-bombers-i-criden-contra-la-repressio-policial-del-referendu

Més [de] 4.000 gironins aclamen els Bombers i criden contra la repressió policial del referèndum

Reclamen declarar Enric Millo persona non grata a la ciutat

Dilluns, 2 d'octubre de 2017 13:45h

La Plaça del Vi de Girona s'ha omplert de gom a gom de gironins que han condemnat la repressió policial per part de la policia espanyola en la jornada de votació del referèndum d'aquest diumenge. Segons la Policia Municipal, la concentració ha aplegat més de 4.000 persones.

Els grans protagonistes han estat els Bombers de la Generalitat. Una desena de membres del cos han arribat enmig d'un passadís, envoltats pels aplaudiments dels ciutadans. Entre d'altres, a la Plaça del Vi hi havia treballadors de l'Ajuntament, Agents Rurals i estudiants, a banda d'autoritats polítiques.

El Bisbe de Girona, Enric Pardo, també hi ha participat....

...ooo000ooo...

http://ariet.cat/12-hores-que-van-revoltar-girona/

12 hores que van revoltar Girona

Pere Fuster

2 octubre 2017

A Sant Narcís, els bombers van posar-se a la primera línia per frenar les forces de seguretat /Carles Palacio
Foto: Carles Palacio
http://ariet.cat/wp-content/uploads/Bombers_CarlesPalacio.jpg

"...les furgonetes de la Policia Nacional circulaven pels carrers de Girona com voltors buscant una presa. Entre les nou del matí i les dues de la tarda van assaltar una desena de punts de votació, en alguns casos amb extrema violència, com al col·legi Verd, on el serveis d’emergència van atendre una quarantena de persones. A Sant Narcís, els bombers van oposar-se ferotgement a les forces de seguretat i van rebre molts cops de porra.

En molts casos la intervenció policial va ser estèril, perquè les urnes havien estat astutament amagades..."

...ooo000ooo...

For videos of police action against voters during the referendum in and near the city of Girona, see https://www.diaridegirona.cat/comarques/2017/10/02/videos--carregues-policia-nacional/870854.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada