Cercar en aquest blog

Compte enrere

31 d’ag. 2017

SociolinguistesANC

 La llengua catalana i la independència
Informació de la Sectorial de Sociolingüistes de l’Assemblea Nacional Catalana
Juliol de 2017

La independència de Catalunya comportarà automàticament, per al català, que deixi de ser vexat, maltractat i menystingut per l’Estat conformat com a República, abans i tot que s’hagi elaborat cap nova legislació lingüística.

*** Per llegir la resta de l'entrada, cliqueu a "Més informació", a sota ***

1. S’acabarà el rebuig ara sovintejat de l’ús del català pels serveis de policia actualment dependents de l’Estat espanyol, que deixaran de ser presents a Catalunya.
2. S’acabaran les vexacions en el control de passaports dels aeroports catalans per motius lingüístics.
3. Tots els tribunals de justícia del nou Estat acceptaran l’ús oral del català i els documents en català.
4. La destinació dels nous professionals de la salut deixarà de dependre de Madrid i hauran d’acreditar sempre un nivell adequat de coneixement del català.
5. Es posarà fi als problemes lingüístics en els serveis administratius dependents del nou Estat i s’acabaran les faltes de respecte actuals al català.
6. A l’ensenyament es mantindrà el català com a llengua vehicular, tal com estableixen ja les lleis, sense l’amenaça de destrucció del sistema de conjunció i sense les normes limitadores imposades actualment per l’Estat espanyol.
7. S’acabarà l’impacte continu de normes estatals –i europees, pel fet de ser fins ara part d’Espanya– que imposen el castellà a Catalunya, sobretot en etiquetatge, documentació i coneixement obligatori, i quedaran sense efecte les actuals.
8. La fiscalia del nou Estat actuarà eficaçment contra el foment de l’odi al català, i contra la seva marginació i discriminació allà on es produeixin.

Correu electrònic: sociolinguistes@assemblea.cat

http://estudiscatalans.blogspot.com/2017/08/sociolinguistesanc.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada