Cercar en aquest blog

Compte enrere

8 de maig 2018

Enviem al diputat Mikko Kärnä 10.000 postals

En aquest post hi ha la nota de premsa en anglès, i una traducció al català, emès pel diputat finès Mikko Kärnä.

***** Feu clic a "Més informació" per llegir-lo sencer. *****



Traducció meva:

Arriben al diputat Mikko Kärnä un gran nombre de postals des de Catalunya

El diputat del Parlament de Finlàndia Mikko Kärnä ja ha rebut més de deu mil postals i cartes des de Catalunya, en què catalans demanen al Govern finlandès ajuda en la seva lluita per independitzar-se d’Espanya. També hi ha multitud de precioses postals fetes a mà que només poden ser qualificades de meravelloses peces artístiques.

- El missatge de totes les postals i les cartes és clar: Catalunya vol esdevenir un Estat independent i vol el respecte que es mereix per part d’Espanya. De moment no hi ha tal respecte i Catalunya i els seus polítics es troben sota mesures de repressió tan dures que ahir l’alcalde de Ginebra va comparar la situació amb la repressió que el primer ministre turc Erdogan fa servir contra els kurds. És desconcertant que la UE encara intenti romandre en silenci malgrat que diferents organitzacions de drets humans han condemnat les accions espanyoles a Catalunya i malgrat que hi ha causes en marxa a l’ONU contra Espanya.

Kärnä demana al Govern de Finlàndia que actuï perquè es resolgui la situació pacíficament a través de la negociació.

- Confio que Finlàndia, dirigida pel ministre d’Afers Exteriors Soini, treballarà perquè els Estats membres de la UE declarin llur ple compromís per defensar els tractats fundacionals de la Unió i els drets fonamentals com ara la llibertat, la democràcia, els drets humans i les llibertats bàsiques. Ara mateix Espanya no defensa aquests valors. La situació a Catalunya és crítica per al futur de la Unió Europea i definirà si estem lliscant cap a una comunitat d’Estats independents i regions autònomes, o cap a un estat federal. Finlàndia no ha de renunciar a progressar cap a la federació.

Properament es mostraran les cartes i les postals als mitjans de comunicació, i seran transformades en una obra artística per ensenyar el missatge que tenen els catalans per a Europa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada