Cercar en aquest blog

Compte enrere

10 de nov. 2019

6th Communiqué from Tsunami Democràtic (9 NOV 2019)

6th Communiqué from Tsunami Democràtic (9 Nov 2019) [yet to be translated)
Click here  if need be to read the whole post

COMUNICAT 9N 

Tsunami Democràtic convoca el 9N a una jornada de desobediència a la Junta Electoral i crida a omplir de 16h a 22h les places del país amb una jornada política, cultural i festiva. Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc no s'aturarà la gent. En contra de la repressió i en contra de la mordassa: paraules, ciutadans i cultura en llibertat.

Pacíficament, respectuosament, de forma inequívocament noviolenta. L'acció vol repetir iniciatives de reivindicació de l'espai públic com les que van fer el moviment dels indignats i del 15M en les jornades de reflexió del 2011 i del 2015. 

· Ara, l'objectiu de la convocatòria és fer reflexionar l'Estat, recordar-li que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d'expressió, ni el dret a la lliure reunió i manifestació. I recordar-li que els conflictes polítics s'han de resoldre políticament: ni policialment, ni judicialment, ni amb amenaces constants a la població. Hi ha una solució democràtica al conflicte, que passa pel diàleg i la negociació: #SpainSitAndTalk.

Tsunami Democràtic anima a entitats, agrupacions, associacions, colles i grups de
particulars a organitzar activitats i confirmar-les al correu 9N@desobeimlajec.org per poder-les integrar al programa I comunicar-les de manera conjunta.

A Barcelona la convocatòria és a plaça Catalunya a Ies 16 h, on hi haurà actuacions musicals, parlaments i intervencions diverses. La incidència s'entén a totes les ciutats del país.

5. Es crida tothom a participar d'aquesta jornada, on ja es pot anunciar que es provarà per primera vegada l'aplicació de Tsunami Democràtic com a preparació de la primera gran acció que es portarà a terme a través de I'app els dies 11,12 I 13 de novembre

* Per acabar: aquesta acció només es convoca per a la jornada de reflexió, el 9 de
novembre. El dia 10, Tsunami defensa l'exercici del dret a vot, com la resta de drets fonamentals. Les urnes no fan por, tot el contrari: és el que reclama la majoria de l>a població catalana. Més urnes. Més democràcia.

Mentrestant organitzem-nos. Protegim-nos. Cuidem-nos.

****

REFLEXIONS A LA CLOENDA DE LA JORNADA DE PROTESTA DEL 9N

La jornada de desobediència a la Junta Electoral convocada avui per Tsunami Democràtic amb la voluntat d'omplir els carrers i places del pals d'activitats polítiques, culturals festives, ha estat un èxit: a més de 400 municipis S'hi han celebrat actes de tota mena, amb actuacions musicals, lectures de poesia, tallers infantils, berenars, danses i ballades, debats, reflexions compartides, parlaments...

A tot arreu la gent (Tsunami és tothom) ha col· laborat en els muntatges, per garantir que les activitats es poguessin dur a terme. A tot arreu, músics i intèrprets, tècnics, actors i actrius, activistes de tota mena, han participat amb tota la seva força, energia i generositat perquè aquesta jornada de tothom fes visible un conflicte que l'estat voldria silenciar i invisibilitzar. I a tot arreu, el seguiment ha estat dins del marc, com sempre, de la disciplina noviolenta. El compromís ha estat unànime sigués quina sigués la mida de la població on s'han fet els actes.

Volem fer-los reflexionar: mentre no hi hagi diàleg, continuarà la inestabilitat. Els conflictes polítics només es poden resoldre políticament. L'Estat no podrà continuar amb la repressió sense que hi trobi, aquí, resposta ciutadana, determinació i acció noviolenta constructiva. I fins i tot avui, contra la Junta Electoral i el gabinet de guàrdia de la Moncloa.

S'ha tornat a sentir l'exigència clamorosa d'una solució democràtica: #SpainSitAndTalk.

Contra la repressió, reflexió i acció.

Tres coses encara:

Una. Avui s'han fet les primeres proves en temps real i en l'espai públic de l'aplicació de Tsunami Democràtic. L'instrument de mobilització està a punt. I la jornada ha servit també perquè molta gent hagi pogut compartir el codi QR. Durant aquesta jornada de proves l'APP de Tsunami ha rebut més de 1.000 atacs informàtics coordinats. Aquests atacs costen molts recursos de dur a terme i s'ha pogut comprovar que els atacs han tingut la connivència de les grans teleoperadores espanyoles. L'APP ha resistit els atacs gràcies a la col·laboració de multitud d'experts de molts països. La jornada ha servit de test per a les jornades d'accions que comencen dilluns.

Dos. Tsunami Democràtic, evidentment, defensa el dret a vot de demà diumenge, jornada electoral. Les urnes mai no fan por, al contrari: és el que justament es reclama.  Més democràcia i aquesta comença pel vot.

Tres. Dilluns, tot a punt. Va de debò. #LaForçaDeLaGent no té aturador. Atents als canals de Tsunami Democràtic.

I mentrestant, sempre: Organitzem-nos. Protegim-nos. Cuidem-nos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada