11 d’abr. 2018

Carta d'alemanys catalans

Una carta escrita per alemanys residents a Catalunya, adreaçada a l'Ambaixada d'Alemanya  a Espanya, i al Cònsol d'Alemanya a Barcelona.


***** Per llegir la carta, cliqueu a sota, a "Més informació" *****

Text extret -i transcrit- de les xarxes socials.


Ambaixada d'Alemanya                                         Consolat d'Alemanya
Senyor ambaixador Peter Tempel                          Senyor cònsol general Peter Rondorf
Calle Fortuny, 8                                                     Torre Mapfre
28010 Madrid                                                         Carrer de la Marma, 16-18, 30a
                                                                               08005 Barcelona

Assumpte: Carta oberta



Barcelona: 10 d'abril 2018


Benvolgut ambaixador Peter Tempel, benvolgut cònsol general Peter Rondorf,

Ens adrecem a vostès, com a representants dels alemanys residents a Catalunya, amb motiu d'una situació política actual, que també ens afecta.

Nosaltres venim d'un país que ha après del passat, n'ha sortit enfortit i on actualment hi ha un sentit democràtic molt desenvolupat.

La democràcia és el requisit bàsic per garantir els drets humans i, sobretot, les garanties individuals de tots els ciutadans, com la llibertat d'expressió o la ideologia política. Tanmateix: tenim la sensació, que actualment el govern central espanyol no els garanteix i és lluny de complir les idees i regles democràtiques europees.

El dret d'autodeterminació és un dret humà. Per què el poble català no hauria de gaudir d'aquest dret?

Quan es pren la llibertat d'elecció als ciutadans, prenem el acmí que ens retorna a un règim autoritari.

El renaixement dels antics imperis a costa del drets fonamentals és la fórmula del progrés democràtic del segle XXI?

Els membres del govern de Catalunya. Elegits en eleccions lliures, han estat cessats per motius completament absurds i han estat acusats i empresonats per"desobediència". Altres han hagut de marxar a l'exili o són requerits a l'estranger amb euroordres. No obstant d'això, en realitat, no s'acusa els polítics, sinó les conviccions dels seus votants. Es prova de forçar l'obediència dels ciutadans. I arribats a aquest punt, com a demòcrates, tenim clar que quan un estat ha de forçar l'obediència dels seus ciutadans a través de violència, és perquè ha perdut tota legitimitat democràtica.

Ara, Alemanya s'ha vist involucrada en aquesta manca de legitimitat del govern i la Justícia de l'Estat espanyol envers els catalans i ja no pot restar-ne al marge. Ara, cal implicació política per defensar i garantir els valors democràtics europeus.

Contràriament a la declaració del portaveu del govern alemany Espanya no es va convertir en un estat constitucional després de la mort de Franco. Espanya és un Estat en el qual la gent incita la policia militar amb crits d'"a por ellos"contra votants pacífics. És un Estat que per llei va absoldre a tots els criminals del franquisme i en el qual es destinen diners públics a la Fundació del dictador Francisco Franco.

És un estat que va protegir als criminals de guerra alemanys i en cap moment no va cooperar activament pel que fa a les ordres internacionals de les seves detencions. És un Estat en el qual es defineix com a malalts la gent que pensa diferent: és un Estat on Caries Puigdemont és amenaçat d'acabar com un dels seus predecessors, l'expresident Lluís Companys, que va ser executat. És un Estat que persegueix jurídicament gent que fa crides al pacifisme i defensa les manifestacions no violentes. Amnistia Internacional, l'ONU i el Tribunal Europeu de Drets Humans Ja han assenyalat el perillós declivi de la democràcia a Espanya. Alemanya no deu extradir a Caries Puigdemont a un Estat com aquest, on probablement no pot comptar amb un Judici just segons les directrius democràtiques europees.

Els observadors internacionals confirmen que Carles Puigdemont és perseguit a causa de les seves conviccions polítiques i, per tant, Espanya incompleix les normes democràtiques bàsiques i els drets humans i el Govern d'Alemanya no pot donar suport a l'actitud de l'estat espanyol. Cada ordre de detenció europea està sotmesa a consideracions diverses i a decisions marc sobre ordres de detenció europees. Segons determina expressament l'art. 1, par. 12. Els estats han de negar-se a extradir les persones reclamades si hi ha "indicis objectius de què s'ha emès una ordre de detenció per perseguir o castigar una persona a causa de les seves conviccions polítiques, entre altres".

El conflicte entre Catalunya i Madrid sempre ha estat polític i el govern espanyol va provocar en gran mesura l'augment de la insatisfacció dels catalans amb la retallada i la distorsió del nou estatut d'Autonomia de 2006.

Mariano Rajoy ha trencat la seva paraula mitjançant la derogació de l'article 155 després de les eleccions, visiblement, perquè no estava satisfet amb el resultat. Per exemple. El govern central encara manté el control de la policia regional catalana, que ha derivat en un canvi radical en la interacció amb manifestants i ha destruït la confiança dels ciutadans en la seva policia. Aquest comportament autoritari del govern espanyol és indigne d'una democràcia I no farà més que continuar atiant el conflicte.

En la nostra opinió, Espanya ha deixat de ser de facto un "estat constitucional plenament democràtic" i Alemanya no hauria de tolerar aquest desenvolupament tan preocupant. Perquè es convertiria en còmplice d'eradicar la democràcia representativa a Espanya.

Els alemanys, per la nostra història, sabem com és de fàcil que un estat de dret es converteixi en un estat d'injustícia. Ha arribat el moment de restablir la democràcia i l'estat de dret a Espanya.

Alemanya ha fet un primer pas molt important per a ajudar a aconseguir-ho! Així doncs, hauria de ser un bon exemple tot convertint-se en el primer estat europeu que reconegui la República Catalana.

La Sra. Merkel i altres polítics alemanys han recomanat en diverses ocasions al govern espanyol que adoptés la via del diàleg i de la solució política del conflicte, però el govern espanyol continua negant-s'hi indefectiblement. Ens adrecem a vostès per què hi ofereixin el seu suport, ja que: com a representants i mitjancers, gaudeixen d'una posició prominent i privilegiada per comprometre's públicament en favor de solucions i negociacions democràtiques.

Estem convençuts que tractaran la nostra petició amb el respecte que la situació actual mereix i quedarem molt agraïts de rebre una resposta.

Atentament,




                                                                                                                      Una iniciativa de ciutadans 
En col.laboració amb el Solidaritätscomité Katalonien                         alemanys residents a Catalunya
solidaritaetscomite@gmail.com 
firmen:

Daniel Kahl             Danny Schmidt            Felix Betzenbichlser              Stefan Sinn 
Sant Boi                  Barcelona                     Mataró                                   Tarragona

Georg Sedlak          Hans-Peter Trauschke   Sebastian Knorr                   Bettina Götzenbetg
lgualada                  Girona                            Barcelona                            Barcelona

Jakob Finnmathis   Ralf Kreihansl               Julia Haselhoff                     Phillip Sunkomat  
Sant Cugat             Cervelló                         Barcelona                             Barcelona  

Thorsten Klottig    Peter Leopold                 Gisela Glauser                     Heiko Kran 
Gran Canaria         Badalona                         Barcelona                            Barcelona        

Susanne Engler     Sonja Pfitzner                  Thomas Spieker                  Maria Haselhoff
Pineda de Mar       Barcelona                        Barcelona                            Girona

Annett Schneider  Mirjam Vera Salzgeber    Tassja Römhild                   Holger Neuhaus
Castelldefels         Llagostera                         Pallejà                                 Pallejà




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada